Praktisk info om løpet 2021

Her finner du svar på praktiske spørsmål. Ta kontakt dersom du ikke finner svar på det du lurer på. Facebook-gruppen vår Solastranden halvmaraton er ofte raskest!

 

VIKTIG/NYHETER I 2021

Løpet vil være veldig nedskalert i forhold til vanlig, mye færre løpere, strukket over mye lenger tid, og vi ønsker at folk oppholder seg i start/mål-området så kort som mulig, at du kommer nokså kort før, og går hjem når du er ferdig. Publikum henstilles til å stå ute i løypa, ikke i start/mål-området.

Det betyr at den sosiale biten innendørs før/etter løpet utgår, premieutdeling, loddtrekninger o.l. dessverre må utgå.

Vi håper likevel på et fint løp og en god opplevelse og setter pris på å kunne arrangere​ en sommerutgave av løpet.

Vi ber alle om å holde avstand til de andre, det er god plass både i løypa og i start og mål til å holde meteren!

Vanlige spørsmål:

Hva er startnummeret mitt?

Du får nummer på SMS torsdag morgen. Fra og med torsdag kan du også finne nummeret deltagerlisten.

Hvor henter jeg startnummeret mitt?

Startnummer blir utlevert på Sola Sport og Fritid (Sport 1) fredag (dagen før) kl. 10.00-18.00. Butikken finner du på samme senter som Meny, Vinmonopolet og Lura Turistheim. Adresse: Solakrossvegen 2, 4050 Sola. De har også gode tilbud på løpeklær og løpesko på fredagen.

Du kan også hente startnummer på Sola Strand Hotel på løpsdagen fra kl. 09.00. Husk å beregne litt ekstra tid dersom du henter startnummer samme dag.

Hvordan fester jeg startnummeret mitt?

Du får utdelt 4 sikkerhetsnåler, og startnummeret festes aller helst over mage. Det er viktig at det ikke tildekkes av andre klær eller brettes, for å bli riktig registrert.

Når starter løpet?

10 km ​tidlig pulje starter mellom kl 09.30-09.37 (puljevis 8 puljer på 25 stykker)

10 km ​vanlig pulje starter mellom kl 11.30-11.37

Halvmaraton ​starter mellom kl 13.30-13.37.

Hvor finner jeg hva?

Se kart over området på bunnen av denne siden

Når bør man være klar på startstreken?

Viktig at man holder seg i nærheten av startområdet/sin pulje når start nærmer seg, men holder meteren til andre deltakere. Start vil bli annonsert av “Speaker” i god tid. Det er bare pulje A som skal fram til startstreken først, de andre puljene stiller seg lenger bak.

Hva betyr puljene, og hvordan finner jeg min?

Løperne er delt inn i Pulje A til Pulje H. Pulje A er første pulje med de antatt raskeste deltakerne, mens puljene bakover tilsvarende er fordelt etter forventet sluttid. Siste pulje består hovedsakelig av de som ikke har angitt sin tid. Puljene starter med 1 minutt mellomrom. En person i hver pulje vil så langt det er mulig holde opp en lapp med bokstaven til puljen, eller bokstaven vil henge på et skilt, eller lyktestolpe.

Kan jeg løpe i en annen pulje enn tildelt?

Nei, vi har strenge begrensninger på 25 per pulje. Du kan spørre oss på forhånd om å skifte, da det kan være ledig kapasitet.

 

Hvordan går startavviklingen?

I de to første puljene, pulje A og pulje B, skal alle stille seg opp 2 i bredden, 13 bakover, med minst 1 meters mellomrom, på merker tegnet i asfalten. Når pulje A får sitt startskudd og starter løpet, går pulje B fram til startstreken, og puljene bakover rykker alle ca 30 meter framover til neste. 

Også i puljene lenger bak må man respektere meterregelen.

Hvordan er det best å komme seg til løpet?

Vi anbefaler å ankomme med sykkel, bil eller buss, eller bli kjørt. Kommer du med bil er det parkeringsmuligheter ved hotellet. Vær obs på at det kan bli fullt. Da finnes det parkeringsmuligheter på Regestranden. Parkeringsplassen nærmest hotellet er reservert hotellets gjester. Vi har frivillige parkeringsvakter ved parkeringen ved hotellet.

Buss:

Fra Sandnes kan du ta buss 42 til flyplassen.

Fra Stavanger kan du ta buss Flybussen.

Hopp av rett før flyplassen på bussholdeplassen “Clarion Hotell Air”. Da har man en 1500 meter fin oppvarming til start, og får testet litt av løypa!

Er det mulig å kjøpe startnummer av andre og endre navnet?

Ja, dette er mulig mot et gebyr på 100 kr. Se på EQ-Timing sine nettsider hvordan dette fungerer.

 

Kan jeg endre distanse?

Ja, du kan endre distanse, dersom det er kapasitet, du må ta kontakt først! Endring av distanse ned, fra halvmaraton til 10 km er gratis. Endring av distanse opp fra 10 km til halvmaraton koster mellomlegg 100 kr. Vipps til 126512 - Stavanger friidrettsklubb - med melding "oppgradering halvmaraton.

Er det fartsholdere? 

I år blir det ikke farsholdere, da dette gjør at flere samler seg sammen i løypa og dermed er det ikke bra smittevernsmessig. Vi setter opp gruppen utfra forventet sluttid, så du vil ofte ha andre løpere i nærheten som løper med liknende tidsmål som deg selv.

Hvordan virker tidtakingen?

Vi har fra 2019 av nettotid på løpet. Det vil si at din tid først begynner å telle når du passerer startmatten. Premievinnere/løyperekordtider baseres på bruttotid for sin pulje og først i mål.  For 10 km er det bare vanlig pulje som kvalifiserer til premiering. Klassevinnere baseres på nettotid over alle løpene, ingen premiering, men heder og ære.​ På 10 km vil alle løperne rangeres samlet på resultatlistene, uavhengig av når de startet.

Er det makstid på løpet?

Ja, for 10 km må alle være i mål innen 90 minutter. For halvmaraton vil vakter gå hjem tilsvarende en tid i mål på 2:30, dvs. du må klare deg uten løypevakter, men følge skiltingen, men tidtaking er åpent til 3 timer etter start. De som kommer i mål etter dette risikerer å ikke få en offisiell tid i resultatlistene.

Får man medalje?

Ja, alle deltakere får medalje når de kommer i mål. 

Blir det delt ut premier til de beste?

Ja, det er pengepremier til topp tre herrer og kvinner på 10 km og halvmaraton. Premiene er levert av timeanddate.no og er fordelt slik: 1. plass: 2500 kr, 2. plass: 1000 kr, 3.plass: 500 kr.

I tillegg er det mulighet til å vinne 7500 kr ekstra dersom ny løyperekord blir satt i senior herre/kvinne på begge distanser, dvs. 10000 kr totalt for 1. plass og løyperekord. Det er ikke premier til klassevinnere.

Hva er løyperekordene?

 • 10 km kvinner: Anne Jorunn Hodne, Spirit - 36.18 (2013)

 • 10 km menn:  Ørjan Grønnevig, Spirit - 31.50 (2015)

 • Halvmaraton kvinner: Elise Selvik Molvik, Spirit - 1.19.29  (2016)

 • Halvmaraton, menn: Jarle Risa, Undheim - 1.10.12 (2013)

Blir det loddtrekningspremier?

Vi trekker blant annet deltagere:

 • 12 stykker bagger fra Sola Sport og Fritid (Sport 1) med noe innhold + gavekort på 500 kr fra Sport1 

 • 2 par løpesko gitt av Sola Sport og Fritid (Sport 1)

 

Sjekk liste i målområdet etter at du kommer i mål for om du har vunnet!

Finnes det en plass hvor man kan oppbevare tøy mens man løper?

Ja, det vil være egen sone innendørs hvor bagasje kan oppbevares under løpet. Arrangør tar ikke ansvar for verdisaker.

Finnes det garderober og dusjmuligheter?

Det vil ikke være adgang til garderobe eller dusjmuligheter, men vi tilbyr omkledning i lokaler adskilt for kvinner og herrer. Vi anbefaler å returnere raskt hjem for dusj og skift etter løpet.

Toalettfasiliteter?

Det vil være tilgang til hotellets toalettfasiliteter i forbindelse med løpslokalet. Ingen toaletter langs løypen. PS! Beregn god tid før start, da det er mange deltakere...

Er det lokaler der man kan gå inn etter løpet?

I år kan vi ikke ta i bruk innearealet slik vi har gjort før, bortsett fra det aller nødvendigste. Vi oppfordrer løpere til å returnere hjem så snart som praktisk mulig etter målgang.

Vil det være vakter langs løypa?

Ja, det vil være vakter langs løypa, men noe færre enn vi har hatt før, fordi løpet er fordelt over mye lenger tid og vi prioriterer kryss med betydelig biltrafikk. Det vil være godt skiltet og merket. Vi oppfordrer alle til å studere løypekartet nøye i forkant av løpet for å unngå feilløping. Løypa er ellers merket oransje piler i asfalten, kilometermerker og skilter i enkelte kryss.

 

Er løypa lik som i fjor?

For 10 km er det samme løype. For 21 km er det gjort endringer fra løypa i fjor. Sjekk ut løypekart her.

Serveres det mat og drikke i målområdet?

Sponsor Tørst spanderer én valgfri drikk i mål. Ellers må vi dessverre i 2021 kutte ut suppe, kakebakst andre trivelige ting, vi håper å ha alt tilbake igjen i 2022! Inneområdene er også bare tilgjengelig for klesskift, toalettbesøk og sekretariatet.

Hva serveres det på drikkestasjonene?

Du tar med deg en flaske rent vann fra Tørst på drikkestasjonen. Pga smittevernstiltak blander vi ikke ut sportsdrikke i år. Ta gjerne med en gel eller liknende på halvmaraton. På 16 km for halvmaraton har vi også bananer.

 

Hvor langt er det mellom drikkestasjonene?

På halvmaraton er det drikkestasjon etter 6, 11 og 16 km.

På 10 km er det etter ca 4 km.

 

Kan jeg delta med barnevogn?

I år ønsker​ vi ikke deltagere med barnevogn e.l.

Jeg kan ikke delta likevel, skal jeg si fra?

Vi setter pris på om du sier fra at du ikke kommer, om du vet dette på forhånd, bruk dette skjemaet.

Uteblir du på selve dagen, så er det ikke behov for å fortelle dette.

Kan jeg etteranmelde meg?

Nei, det er ikke mulig å kjøpe startplass samme dag løpet går, pga puljefordeling må gjøres på forhånd.

Kan andre hente startnummer for meg?

Ja, men det må være avtalt med vedkommende på forhånd.

Kan jeg løpe i en annens navn?

Nei, engangslisens/forsikring gjelder påmeldt deltager, vi skal holde kontroll med hvem som er til stede/deltagere av smittevernshensyn.

Jeg har meldt meg på kveldsbuffeten/middagen, hvordan virker det? 

Pga begresninger i deltakerantall og avklaringer hva gjennomåpning av Norge, trinn 3 betyr gjør at det er noen avklaringer vi har igjen å gjøre her. Må vi redusere eller avlyse vil det betalte bli refundert. Vi tar kontakt med alle innen fredag.

 

Kan jeg bli med som frivillig? 

Selvfølgelig, ta kontakt her.

*) Merk at det kan være endringer/at noe utgår pga smittevernstiltak.

MEDLEMSKONTIGENT:

KR 800,- pr år

FORDELER:

 • Fri startkontingent 'Spirit' arr. (må delta i SPIRIT klubb bekledning)

 • Kvalifisert trenerkompetanse (lavterskel, ungdomstiltak, maraton, elite)

 • Oppfølging personlig utvikling - trening

 • Unik oppfølging konkurranse plan, forberedelser, gjennomføring, evaluering

 • Klubb bekledning av topp kvalitet til konkurransedyktig pris

Engangslisens /adm.gebyrer i mosjonsløp evt. helårslisens (valgfritt 375 eller 700) er ikke inkludert i medlemskontingenten.

Se mer.....

kart-solastranden-start-maal.jpg